5 Dokumentari Terbaik yang Boleh Anda Tonton di YouTube

<pre>5 Dokumentari Terbaik yang Boleh Anda Tonton di YouTube

[ad_1]

Oleh Billy Dewanda

masa_ akses 4 jam yang lalu
Komen

Sudah pada minggu keempat kita lakukan jarak fizikal yang memerlukan kita tinggal di rumah. Pasti kita sudah mula merasa tidak selesa dan sudah keliru dengan apa yang harus dilakukan di rumah.

Mungkin salah satu kaedah terbaik adalah menonton filem. Dengan menonton filem, anda boleh menjadi tenang dan tinggal di rumah. Anda juga boleh membawa semua orang pulang ke maraton filem kegemaran anda.

Tetapi, walaupun di rumah, anda masih harus memperluas cakrawala anda dengan menonton filem dokumentari. Banyak dokumentari yang bagus dan percuma yang boleh anda tonton di YouTube.

Untuk peminat dokumentari, saya mempunyai cadangan dokumentari terbaik yang boleh anda tonton di YouTube:

Jenis Kematian Yang Tertentu

Apa yang akan berlaku pada badan anda setelah anda mati? Pasti anda ingin tahu tentang apa yang akan terjadi pada badan anda, setelah mayat itu mati anda tidak akan tahu apa yang akan berlaku selepas itu. Dalam "Jenis Kematian Yang Tertentu"Ini akan menjawab segalanya.

Kegilaan di Jalan Laju

Sekiranya dokumentari ini akan menceritakan kisah pelik yang berlaku di UK. Kenapa saya katakan pelik? Ini adalah kisah penangkapan dua orang Sweden bernama Ursula dan Sabina Eriksson yang menjadi sukarelawan melompat di hadapan sebuah kereta laju di M6, England. Dalam dokumentari ini, kronologi dan fenomena akan dijelaskan.

Menangkap Friedmans

Dalam dokumentari "Menangkap Friedmans"Ini juga tidak kurang menggembirakan kerana ia menceritakan kisah keluarga Yahudi yang hidupnya tidak bermaya. Seketika hidup mereka berubah 180 darjah sejak ayah dan anak bongsu mereka ditangkap kerana melakukan jenayah yang dahsyat.

Ini adalah Zodiak Bercakap

Sekiranya dokumentari ini mungkin agak menakutkan kerana akan dibincangkan satu siri pembunuhan yang tidak dapat diselesaikan yang paling terkenal dalam sejarah Amerika Syarikat. Kisah pembunuhan ini malah mencipta segelintir teori konspirasi yang diciptakan dalam meneka teka-teki di dalamnya.

Hitam Seterusnya

Yang terakhir adalah "Hitam Seterusnya", Menceritakan bagaimana penjelajahan masa depan dunia fesyen. Dalam dokumentari ini juga, anda akan dibuat tidak memahami konsepnya fesyen yang begitu luas dan membuat anda tertanya-tanya.

_

Itulah cadangan dokumentari yang boleh anda tonton secara percuma di YouTube, jadi anda boleh terus produktif di rumah dan menambah pandangan anda. Paling tidak, dokumentari ini dapat membuat anda lebih selesa di rumah sehingga wabak ini dapat diselesaikan dengan cepat.

[ad_2]

Source link