BPP PAI dan BPW PAI Lampung Peduli mengenai Covid Impact 19 – Berita Terkini

<pre>BPP PAI dan BPW PAI Lampung Peduli mengenai Covid Impact 19 - Berita Terkini

[ad_1]

BANDAR LAMPUNG, WWW.BERITATERKINI.CO.ID | Badan Pusat Advokat Indonesia (BPP PAI) dan Badan Pimpinan Daerah Lampung (BPW) PAI memberikan bantuan dalam bentuk paket makanan kepada mangsa yang terkena Covid 19. Penjagaan sosial dilakukan sebagai bukti kepedulian terhadap masyarakat terutama masyarakat yang terjejas. Aktiviti ini dilaksanakan dengan lancar di BandarLampung, Sabtu (18/4).

Ketua BPP PAI Sultan Junaidi menjelaskan, "Bantuan penjagaan sosial BPW PAI Lampung adalah penyertaan aktif kami dan manifestasi nyata dari masyarakat yang terjejas. Kami juga mengajak masyarakat untuk terus mengikuti arahan pemerintah, Melaksanakan protokol kesihatan, Memakai topeng, Mencuci tangan dan menggunakan gaya hidup sihat dalam menghadapi wabak covid-19 ".

"Kami mengucapkan terima kasih sebanyak mungkin kepada semua pemimpin BPW PAI di Indonesia, terutama BPW PAI Lampung yang mengambil bagian dan memberikan sumbangan di tengah-tengah co-19 ini, dan Semoga wabak Covid-19 akan segera berakhir," tambah Setiausaha BPP PAI Oking Ganda Miharja .

Hadir pada kesempatan ini, dan pada masa yang sama memberikan bantuan secara langsung kepada masyarakat yang terlibat, Pengerusi PAI BPP Sultan Junaidi, S.Sy, M.H, Timbalan Pengerusi H. Darussalam, SH, Setiausaha Agung KRT. Oking Ganda Miharja, SH. Dari BPW Sekarang Ketua Pemangku BPW PAI Irvan Balga bersama dengan Lembaga Pengurusan, Pengarah Lampung LBH PAI Muhammad Ilyas. / Rls / merah-berita terkini

Penyunting; Seno

[ad_2]

Source link