#dirumahaja, Ini adalah senarai Filem Dokumentari Percuma dari Netflix

Netflix. unsplash.com

[ad_1]

TEMPO.CO, Jakarta – Untuk membantu guru menyediakan kandungan pendidikan untuk pelajar di tengah pandemi COVID-19, Netflix telah menyediakan dokumentari secara percuma melalui saluran YouTubenya. "Kami berharap ini, dengan cara kecil, akan membantu para guru di seluruh dunia," kata Netflix seperti dikutip dari Deadline, Sabtu, 18 April 2020.

Syarikat perkhidmatan streaming video berdasarkan permintaan itu mengatakan telah memuat naik 10 judul kandungan dokumentari, termasuk Planet Kami, Ke-13, Merobohkan Rumah, dan Dijelaskan.

Selain siri filem dan dokumentari, Netflix juga mengatakan ia merancang untuk mengadakan sesi soal jawab dengan beberapa pencipta di sebalik rancangan tersebut.

Buat masa ini, kandungan dokumentari percuma hanya tersedia dalam bahasa Inggeris, tetapi terjemahan dalam lebih daripada selusin bahasa lain akan dilancarkan dalam beberapa hari mendatang.

Judul lain yang akan disiarkan secara percuma di YouTube, iaitu Abstrak, Bayi, Mengejar Karang, Tempoh. Akhir Kalimat, Helmet Putih, dan Sion.

[ad_2]

Source link