Hamilton Memanggil Pasukan Impian F1 Mercedes

<pre>Hamilton Memanggil Pasukan Impian F1 Mercedes

[ad_1]

Selasa 21 April 2020, 02:40 WIB

<! –

->
 Hamilton Memanggil Pasukan Impian F1 Mercedes

AFP / GIUSEPPE CACACE
Pemandu pasukan Mercedes, Lewis Hamilton

<! –

->

LEWIS Hamilton mengisyaratkan bahawa dia tidak mempunyai rancangan untuk meninggalkan Mercedes yang digelarnya sebagai pasukan impian setelah kontraknya tamat pada tahun ini. Warga Britain itu sebelumnya dikatakan akan pindah ke Ferrari ketika juara dunia enam kali itu mengungkapkan pada Januari bahawa dia belum membuka perbincangan lebih lanjut dengan Mercedes mengenai kontrak baru.

Malah Ketua Pegawai Eksekutif Ferrari Louis Carey Camilleri mengatakan pada bulan Disember bahawa dia merasa tersanjung jika Hamilton bersetuju untuk membincangkan masa depannya dengan ketua Ferrari John Elkann. Tetapi pelumba berusia 35 tahun itu mengakhiri perbualan dengan mengatakan masa depannya tetap bersama Mercedes.

"Tidak ada impian dengan pasukan lain. Saya bersama pasukan impian saya," tulis Hamilton di Instagram.

"Tidak ada yang menghalangi saya, kerana saya tidak mahu berpindah. Saya bersama orang yang peduli sejak hari pertama," sambungnya.

Tetapi tidak lama kemudian, Hamilton memadamkan catatan tersebut.

Tanggapan Hamilton untuk memanggil Mercedes sebagai pasukan terbaik datang setelah peluangnya bergabung dengan Ferrari lenyap kerana Sebastian Vettel mempunyai peluang besar untuk dipertahankan oleh pasukan dengan logo Prancing Horse.

Vettel, juara dunia empat kali dari Jerman, juga berada di kapal yang sama dengan Hamilton, yang kontraknya akan berakhir akhir tahun ini. Sementara Ferrari telah mendapat tempat dalam pasukan mereka untuk Charles Leclerc yang berkontrak hingga 2024.

Musim Formula 1 tahun ini terpaksa ditunda kerana wabak virus korona. Sembilan perlumbaan pertama dalam kalendar ditangguhkan dan dibatalkan kerana krisis kesihatan. (R-1)


<! –

KOMEN

->

[ad_2]

Source link