Hari Membeli-belah Jenama Tempatan Pertama di Indonesia Diadakan pada April ini secara dalam talian

<pre>Hari Membeli-belah Jenama Tempatan Pertama di Indonesia Diadakan pada April ini secara dalam talian

[ad_1]

Festival membeli-belah dalam talian jenama tempatan pertama di Indonesia akan diadakan pada 25-27 April melalui pelbagai saluran dalam talian. Rancangannya ialah Hari Membeli-belah Jenama Tempatan ini akan diikuti oleh lebih daripada 1000 jenama tempatan. Achmad Alkatiri, dari jawatankuasa Hari Membeli-belah Jenama Tempatan menjelaskan,

"Hari Membeli-belah Jenama Tempatan pertama dianjurkan oleh dan untuk jenama tempatan Indonesia. Rakan-rakan dari beberapa jenama bekerjasama untuk mengatur inisiatif ini, setelah melihat kesan penting krisis COVID-19 terhadap perniagaan. "

Hingga kini, tidak sedikit jenama tempatan di negara ini yang mengalami penurunan penjualan sebanyak 50% kerana krisis COVID-19 yang berterusan. Ini kemudian memberi kesan negatif terhadap kelestarian perniagaan jenama tempatan, yang kebanyakannya adalah UMKM.

"Pada masa seperti ini bersatu dan saling menyokong menjadi penting. Inisiatif ini bukan hanya mengenai promosi kepada pengguna. Tetapi juga perpaduan antara jenama tempatan. Jadi akan ada program berkongsi dari jenama tempatan yang lain, kelas, petua dan perkara kewangan perniagaan dalam talian yang menjadikan pemilik jenama lebih bersedia untuk menghadapi krisis. " Achmad meneruskan.

3 hari selepas pendaftaran jenama tempatan dibuka, jawatankuasa penganjur telah menyatakan bahawa terdapat 476 jenama tempatan yang telah didaftarkan, dengan komposisi 68% dari kategori fesyen.

"Melalui inisiatif ini, kami ingin mengundang ribuan jenama tempatan di Indonesia untuk menyatukan suara, pengalaman, idea, inovasi dan promosi mereka pada 25-27 April. Semua dalam talian. Sudah tiba masanya jenama tempatan mengambil perhatian lebih dari orang Indonesia, kerana dari segi kualiti, reka bentuk dan harga, produk tempatan kita tidak kurang dari jenama global, "kata Achmad.

Yukka Harlanda, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Brodo berkata, “Brodo bangga dapat mengambil bahagian dalam memulakan dan menjadi sebahagian daripada Hari Membeli-belah Jenama Tempatan. Inisiatif ini akan membantu membentuk sistem sokongan untuk rakan-rakan jenama tempatan di Indonesia ke depan. Kerana kekuatan sebenar jenama tempatan adalah rasa masyarakat kami, bersama-sama kami saling membantu untuk terus tangguh dalam menghadapi situasi tersebut, kerana persaingan kami sebenarnya adalah jenama luar. Hanya dengan semangat gotong royong kita dapat menyelesaikannya bersama. "

"Dengan Hari Membeli-belah Jenama Tempatan ini, diharapkan lebih banyak jenama tempatan yang akan berkembang dan berkembang menjadi kegemaran orang ramai dan mengurangkan dominasi produk import. dalam beberapa saat. Torch gembira dapat memulakan dan mengambil bahagian, "tambah Ben Wirawan, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Torch.

Pendaftaran jenama percuma boleh dilakukan www.brandlokal.online dan akan dibuka sehingga 10 April.

Hari Membeli-Belah Jenama Tempatan (25-27 April 2020) adalah inisiatif dengan jenama tempatan Indonesia (Brodo, Torch, Ria Miranda Brand, CottonInk, Monomom, Wearstatuquo, Sabine and Heem, Motiviga), untuk bersatu dengan ribuan jenama tempatan lain dalam meningkatkan kesedaran masyarakat Indonesia terhadap produk tempatan. Hari Membeli-belah Jenama Tempatan dilahirkan di tengah-tengah krisis COVID-19, yang memberi kesan negatif yang signifikan terhadap kelestarian perniagaan jenama tempatan. Inisiatif ini bertujuan untuk bukan sahaja mendorong penjualan dalam talian jenama tempatan Indonesia, tetapi juga memperkuat hubungan dan kesediaan jenama tempatan dalam menghadapi krisis kesan COVID-19. (SPR)

[ad_2]

Source link