Hotel Hestia Connecting Diadakan Tindakan Peduli

<pre>Hotel Hestia Connecting Diadakan Tindakan Peduli

[ad_1]

Yogyakarta, airmagz.com – Hestia Connecting Hotels, sebahagian daripada Kumpulan Berkembang, menjalankan aktiviti merawat warga yang kurang bernasib baik di sekitar unit hotel di bawah Hestia Connecting Hotels. Aktiviti ini dilakukan serentak oleh D'Salvatore Art & Boutique Hotel, D'Senopathy Malioboro Grand Hotel, D'Kaliurang Resort & Convention dan D'Stadio, (16/4).

Setiap hotel menyediakan keperluan asas atau sembilan keperluan asas kepada penduduk di sekitar hotel yang kurang berkemampuan. Bahan makanan diagihkan kepada ketua kampung atau ketua kejiranan yang terdaftar sebagai miskin di kampung atau dusun tempatan. Proses mengedarkan barangan runcit juga dilakukan menjauhkan sosial sesuai dengan rekomendasi Pemerintah Republik Indonesia dan Pemerintah Daerah Istimewa Yogyakarta.

Dengan aktiviti ini, Hestia Connecting Hotels berharap dapat memberikan bantuan dan kelegaan kepada penduduk di sekitar hotel yang kurang berkemampuan di samping memberikan bentuk keprihatinan kepada orang lain yang kini merasakan kesan Pandemik Covid-19.

Pesuruhjaya Hestia Connecting Hotels, Ardia Hestia Damiana berkata, "Walaupun wabak Covid-19 telah memberi kesan buruk kepada sektor Hotel, Resto dan Pelancongan; kita mesti tetap bersyukur dan berusaha sedaya upaya untuk membantu orang-orang di sekitar kita yang lebih teruk terkena wabak ini ".

[ad_2]

Source link