‘Jakarta Toys & Comics Fair (Toys Fair) 2020’ akan diadakan lagi pada akhir bulan ini

<pre>‘Jakarta Toys & Comics Fair (Toys Fair) 2020’ akan diadakan lagi pada akhir bulan ini

[ad_1]

"Pameran Mainan & Komik Paling Hebat dan Terbesar kini kembali!" Inilah slogan yang dilancarkan oleh SACCA Production, sebagai penganjur Pop-Culture terbesar di Indonesia. Acara Pop-Culture untuk pencinta koleksi koleksi antarabangsa dan hobi mainan komik diadakan lagi di Indonesia, tepatnya di Jakarta, pada 29 Februari hingga 1 Mac 2020! Acara ini, yang dianggap sebagai pelopor acara mainan dan komik di Indonesia, kembali dengan kandungan terkini dan eksklusif !!!

JAKARTA TOYS & COMICS FAIR (TOYS FAIR) yang dipromosikan oleh SACCA Production dengan kerjasama TOKOPEDIA, adalah: Pameran mainan dan komik tahunan berskala antarabangsa yang tidak hanya termasuk dalam Agenda Tahunan Kota Jakarta (Nikmati Jakarta!), Juga termasuk dalam agenda acara Mainan & Komik yang diakui oleh industri mainan dunia, dan selalu dikunjungi dan dihadiri oleh pengunjung dan peserta dari negara luar. Tujuan acara Jakarta Toys & Comics Fair adalah sebagai forum bagi komuniti pengumpul dan penggemar mainan, komik dan barang koleksi di Indonesia, sehingga mereka dapat mengumpulkan, bertukar informasi, dan melakukan perdagangan-jual-beli di sekitar hobi ini, dan juga arena untuk memperkenalkan masyarakat umum mengenai hobi ini, serta tempat bagi pengeluar dan pengedar mainan di dalam dan luar negara untuk memperkenalkan produk baru mereka dalam bentuk prototaip dan pelancaran, serta sebagai tempat penjualan dan mencuci transaksi produk mereka. yang di luar musim.

Pengeluaran SACCA kembali bekerjasama dengan TOKOPEDIA sebagai penaja utama acara ini, dan juga dengan penaja sokongan lain seperti: MNC ANIMATION, JURAGANMAINAN.COM, BIZNET, JAK FM, MULTITOYS dan lain-lain mengadakan acara tahunan ini dengan nama:

JAKARTA 16ika TOYS & COMICS FAIR ™ 2020

@ KARTIKA EXPO – BALAI KARTINI, Jakarta

29 Februari -1 Mac 2020, 10:00 hingga 21:00 WIB

Jenis produk yang dipaparkan pada acara ini iaitu:

Mainan – Tokoh Aksi – Komik – Anime – Manga – LEGO – Kit Model – Kereta Model – Model & Mainan Die Cast – Mainan Timah – Kad Dagangan – Item Berkaitan Filem & Muzik – Memorabilia – Rockabilia – Mainan Mewah – Boneka – Permainan – Permainan – Model Ketenteraan – Kawalan Radio – Mainan Hi-Tech – Mainan Vinil – Mainan Pereka – Air Soft Gun – Permainan Papan – Warhammer – Permainan Kad – Patung – Barang Cosplay – Alat Peraga Kostum – Mainan Custom dan lain-lain.

Peristiwa ini akan merangkumi peruncit Mainan, Komik dan Permainan, pembekal, pengedar, dan kedai bebas dari beberapa kota besar di Indonesia, seperti Jakarta, Bandung, Jogja, Semarang, Surabaya dan Medan, bahkan dari wilayah Asia Tenggara, yaitu Singapura, Malaysia dan bahkan Hong Kong, Jepun, China dan Taiwan, serta dari Amerika Syarikat. Di samping itu, artis pembuat gambar tempatan, penyesuai dan artis komik suka Dolanan Keren (Gundala, Satria Gatotkaca), MechaShock, Mainan Sync, Skylar Comics (Volt, Valentine), Morphosic Studio, dan yang lain juga tidak bersaing dengan peserta dari luar, dengan mempamerkan karya terbaru mereka yang sudah cukup terkenal di kalangan peminat Pop-Culture, pada acara ini.

PERSATUAN COSPLAY DIVA MALAYSIA Merupakan salah satu kandungan eksklusif dalam acara ini, dan pertama kalinya ia diadakan di Indonesia, di mana 19 Cosplayer Wanita Indonesia Teratas yang sering muncul sebagai Hakim Tamu, Peserta Cosplay Tamu dan Peserta dalam acara Cosplay dan Pop-Culture di luar negara akan muncul dalam acara tersebut ini dengan kostum terbaik mereka di panggung, bertemu peminat mereka untuk Meet & Greet, serta sesi menandatangani dan bergambar, disertai dengan penampilan dunia DJ Pop-Budaya yang legenda iaitu DJ MELAYU & Saxophonist yang cantik SISTHA ANINDYA.

Pertandingan Cosplay yang juga merupakan salah satu acara utama acara JTCF tahun ini, akan mengadakan pertandingan cosplay bertaraf dunia pada hari Ahad, di mana SACCA Production dengan kerjasama KOMACON & MACHIPOT akan mengadakan FESTIVAL COSPLAY ANTARABANGSA GYEONGGI (Pusingan Awal Indonesia) yang akan menyampaikan hadiah pertama mereka ke Korea sebagai wakil Indonesia yang bertanding dalam cosplay di sana.

Di samping itu terdapat hampir 300 bilik peserta dan kawasan Pameran Komuniti, acara ini juga akan menyajikan acara Program On-Stage, seperti Cosplay Cabaret Performance, Creative Talk show, Cosplay Showdown, dan pelbagai hadiah menarik untuk membawa suasana dan suasana fantasi dan sains-fiksyen ke acara ini.

Dapatkan tiket pra-penjualan dalam talian dengan harga IDR 50,000 (di tempat HTM IDR 60,000) hanya melalui Tokopedia.com.

[ad_2]

Source link