Keiji Fujiwara, bapa pelakon suara Shin-chan meninggal dunia

<pre>Keiji Fujiwara, bapa pelakon suara Shin-chan meninggal dunia

[ad_1]

Oleh Billy Dewanda

masa_ akses 10 jam yang lalu
Komen

Industri Jepun baru sahaja bersedih kerana telah kehilangan salah satu bakat mereka. Pelakon suara ayah Shin-chan, Fujiwara Keiji meninggal dunia pada hari Ahad, 12 April 2020.

Keiji Fujiwara meninggal pada usia 55 tahun setelah bergelut dengan barah. Melalui agensi yang telah didirikannya, Agensi Udara melaporkan bahawa pengkebumian keluarga Fujiwara dilakukan secara tertutup.

Kenali Keiji Fujiwara's Lunge

Profil Keiji Fujiwara, Suara Bapa Shinchan yang Meninggal Dunia ...
Sumber: World of Buzz

Nama Keiji Fujiwara mula dikenali pada tahun 1990-an, sejak dia merasakan pekerjaan sebagai pelakon suara. Namun, pada masa itu dia masih bekerja untuk teater setelah tamat sekolah menengah.

Tetapi nama Keiji semakin melambung tinggi apabila mendapat tawaran untuk melakonkan watak tersebut Nohara Hiroshi, ayah Shin-chan dalam kartun Crayon Shin-chan. Melalui watak itu, dia berjaya mengukir pelbagai pencapaian dalam industri hiburan.

Keiji Fujiwara (pelakon suara Homare Nishitani di Yakuza 0) telah ...
Sumber: Reddit

Selain mengisi suara ayah Shin-chan, dia kemudian menerima banyak tawaran untuk bersuara dalam siri anime yang terkenal. Suka Ranma 1/2, Gundam, sehingga Rorouni Kenshin dia telah berjaya berjalan.

Malah nama program televisyen suka Permulaan D dan Hikaru no Go boleh menjadikan namanya sebagai salah satu pelakon suara teratas di Jepun.

Keluar dari Industri Hiburan

Keiji Fujiwara, tokoh di sebalik suara ayah Crayon Shin-chan ...
Sumber: LINE Hari Ini

Namun, setelah mencapai kejayaan sebagai pelakon suara, Keiji Fujiwara pernah mengumumkan untuk berhenti sebentar dari dunia hiburan Jepun pada bulan Ogos 2016.

Bukan kerana dia bosan atau puas dengan kejayaannya, dia berhenti untuk menjalani rawatan untuk penyakitnya. Dia juga berjanji untuk terus kembali ke industri hiburan.

Sudah tentu, Fujiwara kembali berlakon setahun setelah dia memutuskan untuk berhenti sebentar.

Peningkatan Kembali!

Lelaki Besi! Berikut adalah 10 watak ikonik yang disuarakan oleh Keiji Fujiwara
Sumber: Duniaku.com

Setelah kembali berlakon pada tahun 2017, Fujiwara segera mendapat banyak peranan lain selain Nohara Hiroshi.

Mengejutkan, pada masa ini kemunculan semulaseorang Keiji Fujiwara berkesempatan untuk menjadi suara pelakon untuk watak Tony Stark (Manusia Besi) pada filem Avengers yang ditayangkan di Jepun.

Di samping itu, dia juga memberikan suara untuk watak di Belanda Eureka 7, Maes Hughes (Alkimia Fullmetal), Leorio (Pemburu x Pemburu), Axel (Hati Kerajaan), Ardyn (Final Fantasy XV), dan Reno (Final Fantasy VII: Advent Children dan Final Fantasy VII Remake).

Sebelum menutup usia, aksi terakhirnya dilakukan bersama Dr. Batu dan Satu Keping.

_

Selamat tinggal, Keiji Fujiwara! Suara dan nama anda akan sentiasa dikenang.

[ad_2]

Source link