Kelas Pintar Melancarkan SOAL Untuk Membantu Pelajar Menghadapi Peperiksaan

<pre>Kelas Pintar Melancarkan SOAL Untuk Membantu Pelajar Menghadapi Peperiksaan

[ad_1]

Smart Class adalah penyelesaian pembelajaran dalam talian yang dikembangkan oleh FT. Extramarks Education Indonesia secara rasmi melancarkan SOAL, koleksi latihan dalam talian yang berwajaran, lengkap, dan sesuai dengan kurikulum yang dirancang untuk membantu pelajar menilai tahap kesediaan mereka menghadapi peperiksaan (Peperiksaan Harian, Peperiksaan Semester, dan Peperiksaan Nasional). Dengan MASALAH dari Kelas Pintar, pelajar juga dapat mengetahui sejauh mana mereka mempersiapkan dan memahami setiap subjek dan topik yang telah mereka pelajari.

Atas sebab ini, PROB dari Kelas Pintar bukan sahaja menyediakan koleksi soalan berwajaran tetapi juga subjek dalam format animasi yang direka untuk mengukuhkan pemahaman pelajar mengenai konsep subjek.

"MASALAH dari Kelas Pintar lebih daripada sekadar pakej latihan tetapi penyelesaian untuk meningkatkan literasi atau pemahaman konsep. Dengan cara itu, pelajar dapat bersedia menghadapi semua jenis peperiksaan, baik itu Ujian Harian, Peperiksaan Semester atau Ujian Nasional, "jelas Fernando Ume, Pengasas Kelas Pintar.

Uflie menjelaskan bahawa dalam pakej langganan SOAL dari Kelas Pintar, pelajar dapat mengakses pelbagai perkhidmatan yang tersedia di Kelas Pintar, mulai dari Penilaian Harian yang dilengkapi dengan kaedah pembelajaran LPT (pasukan, Pfaktik dan Ujian), Penilaian Semester yang mengandungi koleksi latihan soalan yang dilengkapi dengan perbincangan untuk penyediaan Penilaian Semester Pertengahan dan Akhir, dan Peperiksaan Kebangsaan yang mengandungi koleksi soalan latihan yang dilengkapi dengan perbincangan untuk persiapan Peperiksaan Nasional. Ini termasuk perkhidmatan Kuiz dan Mencuba.

"Di sini terdapat pembelajaran kolaboratif di mana pelajar dapat berinteraksi dengan pelajar lain dengan mencabar rakan mereka untuk bekerja dalam kuiz. Terdapat juga Uji Coba yang dilakukan secara berkala, sebagai bentuk simulasi peperiksaan yang akan dihadapi oleh siswa kemudian, "kata Ufl'ie.

MASALAH dari Kelas Pintar itu sendiri merangkumi semua mata pelajaran di peringkat K-12 (SDSMP-SMA) dan telah disesuaikan dengan kurikulum yang berlaku. Soalan latihan di dalamnya juga disusun dengan pelbagai tahap kesukaran (mudah, sederhana, sukar) dan pemahaman (BANYAK, MOT, PANAS) dan dikemas secara berkadar.

"Saya berterima kasih kepada pasukan akademik Kelas Pintar yang telah meluangkan masa dan kemampuan mereka untuk membuat dan mengatur soalan-soalan yang berat ini. Saya yakin apa yang anda lakukan sekarang akan memberi kesan yang besar kepada negara pada masa akan datang, "kata Uffie.

Untuk makluman, produk SOAL dan 'Smart Classes' terdapat dalam 4 varian pakej iaitu pakej bulanan, pakej tiga bulan, pakej enam bulan, dan pakej tahun. Untuk pakej satu bulan, pelajar dapat mengakses semua perkhidmatan SOAL (penilaian harian, penilaian semester, peperiksaan kebangsaan, qwz dan percubaan) dengan melanggan IDR 200 ribu. Bagi pakej 3 bulan, 6 bulan dan 1 tahun, masing-masing adalah 420 ribu rupiah, 770 ribu rupiah dan 1 juta rupiah.
Untuk 1000 pembeli SOAL pertama, Smart Class menawarkan diskaun khas 40% + 30% cashback yang akan diberikan dalam bentuk baki Wang Elektronik. Untuk makluman, kad voucher SOAL menggunakan kad BNI TapCash sehingga dapat digunakan untuk melakukan berbagai jenis transaksi, mulai dari membayar TOL, meletak kenderaan, hingga berbelanja di kedai yang bekerja dengan TapCash BNI.

Baucar SOAL sendiri boleh dibeli secara dalam talian melalui aplikasi Kelas Pintar dan laman https://www.kelaspintar.id/soal-pakej, serta oM / ne di kaunter Kelas Pintar di Kedai Buku Gunung Agung.

Mengenai Kelas Pintar

Smart Class adalah tanda dagangan yang menyediakan penyelesaian pembelajaran dalam talian yang dikembangkan oleh PT. Extramarks Education Indonesia. Sebagai penyelesaian pendidikan berasaskan teknologi, Smart Class dirancang untuk memperkuat dan mensinergikan peranan guru, sekolah dan ibu bapa dalam proses pembelajaran pelajar melalui platform bersepadu. Bahan pembelajaran dalam Kelas Pintar merangkumi keseluruhan spektrum K-12 dan telah disesuaikan dengan kurikulum 2013 yang disemak semula dan direka untuk meningkatkan minat belajar, melalui bahan pembelajaran yang telah disesuaikan dengan watak pelajar, iaitu V.A.K (Visual, Audio, Kinesthetic). Kelas Pintar memberi tumpuan kepada ekuiti dan meningkatkan kualiti pendidikan di Indonesia sebagai sebahagian daripada usaha meningkatkan kualiti sumber manusia yang akan membawa Indonesia ke dunia. (SPR)

[ad_2]

Source link