Maguire: Sasaran Tajuk Liga Perdana Man United, Bukan di Big Four: Okezone Bola

<pre>Maguire: Sasaran Tajuk Liga Perdana Man United, Bukan di Big Four: Okezone Bola

[ad_1]

MANCHESTER – Peluang Manchester United untuk layak ke Liga Juara-Juara 2020-2021 cukup besar. Ini kerana pada masa ini Man United berada di kedudukan kelima dan hanya tinggal tiga mata daripada Chelsea, yang berada di tempat keempat.

Sekiranya Man United mengatakan bahawa dia dapat menyingkirkan Chelsea dan berada di empat teratas ketika Liga Inggeris 2019-2020 berakhir, maka sudah pasti skuad Ole Gunnar Solskjaer akan segera mendapat tiket ke Liga Juara-Juara musim depan. Namun, menurut persembahan salah seorang peminat Man United, Harry Maguire, ini bukan sasaran utama pasukannya musim ini.

Baca Juga: Rashford Mengungkap Impiannya yang Tidak Akan Terwujud di Man United

Pasukan Manchester United

Kerana Maguire menegaskan sasaran Man United bukan hanya untuk menyelesaikan di empat kedudukan teratas musim ini, tetapi untuk memenangi gelaran. Walaupun peluang memenangi Liga Inggeris pada akhirnya tidak tercapai, namun sasaran untuk menamatkan saingan di kedudukan teratas tetap menjadi matlamatnya musim ini.

"Jangan salah sangka, masih banyak aspek yang perlu kita perbaiki untuk mencapai puncak (kedudukan Liga Inggeris), tempat di mana kita mahu. Kami tidak mahu hanya mengejar tempat untuk Liga Juara-Juara, kami ingin bersaing untuk merebut gelaran, "jelas Maguire, Sportskeeda, Selasa (21/4/2020).

Maguire menyedari bahawa kata-katanya perlu mempunyai asas yang kuat. Dia juga tahu betul bahawa masih banyak perkara yang perlu diperbaiki dari skuad Solskjaer ketika ini. Namun, dia melihat dengan perlahan tetapi pastinya Man United semakin baik dan bersedia untuk merebut gelaran Liga Perdana musim depan.

"Kami tahu masih banyak perkara yang perlu diperbaiki untuk mencapai matlamat kami. Namun, saya rasa kami berada di landasan yang betul. Saya yakin akhirnya kita akan berada di sana (menjadi juara Liga Inggeris)," katanya.

[ad_2]

Source link