Menyambut Ramadan, Pemuda Sungai Pauh Tanjong Melakukan Khidmat Sosial – Berita Terkini

<pre>Menyambut Ramadan, Pemuda Sungai Pauh Tanjong Melakukan Khidmat Sosial - Berita Terkini

[ad_1]

LANGSA, WWW.BERITATERKINI.CO.ID | Anak muda dan masyarakat Sungai Pauh Tanjong mengadakan gotong royong "gotong royong untuk membersihkan Mushola Darul Istikamah Gampong Desa Sungai Pauh Tanjong, Kabupaten Langsa Kota, Daerah Langsa Barat, Ahad (4/19/2020).

Acara pembersihan masjid dipelopori oleh organisasi Pemuda Belia Sungai Pauh Tanjong

Keghairahan masyarakat ketika melakukan pembersihan di acara pembersihan Desa, dilihat semangat masyarakat Gampong untuk bekerjasama dan bekerjasama membersihkan persekitaran.

"Bermula dari membersihkan masjid hingga selokan dan persekitaran masjid sungai Pauh Tanjong, Ketua Sungai Pauh Tanjong Raja Syahputra, SE", mengungkapkan prinsipnya mengenai peranan khasnya untuk orang muda hari ini.

"Kami mempunyai prinsip bahawa pemuda mesti memainkan peranan dan tidak lagi" "," katanya.

"Selain gotong royong dan pembersihan untuk kebersihan lingkungan sekitarnya, dia juga menambahkan sebagai langkah awal untuk menyambut kedatangan bulan suci Ramadan dan juga kami dari anak muda sungai Pauh Tanjong menyediakan beberapa alat untuk keperluan musala, seperti sapu, pel, pembersih kaca, sikat fixsal, cawan plastik, pinggan yang kemudiannya boleh digunakan untuk perkhidmatan sosial dan keperluan untuk berbuka puasa ".

Semangat belia menjadi ibu kota utama kampung yang bersih.
"Dan saya, sebagai pemimpin muda, mengucapkan terima kasih kepada anak muda Sungai Pauh Tanjong dan pengurusan musala sungai BKM Pauh Tanjong dan orang-orang yang telah menyertai aktiviti gotong royong hari ini". / Rahmad Wahyudi / merah-berita terkini

Penyunting; SA

[ad_2]

Source link