Pandemik COVID-19, Ketua Lapas Jalan Kanan Menerima Bantuan Cairan Disinfektan dari PMI Betul – Berita Terkini

<pre>Pandemik COVID-19, Ketua Lapas Jalan Kanan Menerima Bantuan Cairan Disinfektan dari PMI Betul - Berita Terkini

[ad_1]

CARA KANAN-LAMPUNG, WWW.BERITATERKINI.CO.ID | Ketua Penjara Way Kanan, Syarpani menerima bantuan berupa bahan cair Disinfektan dari Palang Merah Way Indonesia (PMI) Way Kanan, Sabtu (18/4/2020).

Bantuan itu diserahkan oleh ketua markas PMI Way Kanan, Yoni Aliestiadi, di Penjara Way Kanan. Pada kesempatan itu Syarpani memberikan penghargaan atas perhatiannya terhadap kondisi Lapas dan membina warga di tengah-tengah wabah wabak COVID-19 Pandemic di Indonesia.

"Terima kasih atas penjagaan PMI Way Kanan untuk pencegahan Corona, penduduk dan pekerja angkat di institusi pembetulan. Semoga kerjasama ini dapat diteruskan dalam pelbagai aktiviti lain, "kata Syarpani.

Sementara itu, ketua markas PMI Way Kanan yang mewakili Ketua PMI Way Kanan, Yoni Aliestiadi mengatakan bahawa dia akan terus berusaha untuk membantu Kerajaan dalam menangani wabak Covid-19 dalam semua aspek.

"Saya mewakili Ketua PMI Way Kanan akan terus menggerakkan dan menyebarkan bantuan untuk membasmi Covid-19 di penjara, pada hari Ahad depan kami akan melakukan penyemburan di pejabat dan bilik penjara penjara", tutup Yoni. / Ryuz / merah-berita terkini

Penyunting; Seno

[ad_2]

Source link