Pulkam Lekas ​​Ketika Corona, Lelaki Ini Tidak Boleh Dilock memasuki Rumah

Nekat Pulkam Saat Corona, Pria Ini Dilockdown Tak Boleh Masuk Rumah

[ad_1]

<! –

->

SuaraJogja.id – Pulang ke rumah sebelum memasuki tempoh Ramadan telah menjadi tradisi. Tetapi tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, tahun ini kerana wabak virus korona, pemerintah dengan tegas melarang orang pulang, alias pulang.

Walaupun begitu, tidak sedikit dari mereka yang tidak mempedulikan rayuan pemerintah. Ada yang bertekad untuk berulang-alik untuk pulang di tengah-tengah wabak korona. Salah satunya seperti yang digambarkan dalam video beberapa waktu lalu mempunyai virus.

Dalam video yang dikongsi akaun @AmbarawatiRexy, seorang pemuda kelihatan teruja ketika memasuki rumahnya. Tetapi tiba-tiba langkahnya terhenti kerana ayahnya meminta anak itu untuk tidak memasuki rumah terlebih dahulu. Dia kelihatan marah kerana rayuannya untuk tidak pulang ke rumah di tengah-tengah wabak virus korona tidak diendahkan.

Sebuah video pendek mengenai tarikan untuk tidak pulang di tengah wabak virus korona membantu memprovokasi emosi netizen.

Tidak sedikit yang menyokong tindakan si ayah untuk tidak membenarkan anaknya masuk ke dalam rumah. Tetapi tidak sedikit dari mereka tersentuh ketika melihat pemuda itu.

"Mesakke sebenarnya … Sudah teruja sehingga anaknya … hahahaha," kata BreBlackpepper.

"Saya mempunyai kunci, ayah saya," tulis @rizalmaulana.

"Bagaimana saya dapat dikarantina dulu, Kakek," kata @GasfarJoan.

"Buruk saya merindui awak sebentar," tulis @sasakeing.

"Ayahmu sangat keren," kata @dyansuryaayu.

[ad_2]

Source link