Rashford Berikan Tiket Pertandingan MU kepada Kakitangan Perubatan Corona

<pre>Rashford Berikan Tiket Pertandingan MU kepada Kakitangan Perubatan Corona

[ad_1]

Oleh Billy Dewanda

masa_ akses 13 minit yang lalu
Komen

Sejak wabak ini berlaku, berapa banyak orang baik yang kita temui di sekitar kita. Seperti yang berlaku Marcus Rashford, dia telah memesan dua tiket untuk perlawanan Manchester United (MU) untuk dua pegawai perubatan.

Rashford memberikan tiket ini untuk merealisasikan impian kedua-dua pegawai perubatan ini yang telah bertungkus lumus membantu pesakit menjangkiti virus korona.

Pada mulanya, kakitangan perubatan NHS, Josh Howes Ini menghantar mesej melalui Twitter ke Rashford. Dalam mesejnya, dia hanya bermaksud bertanya khabar dan mengaku ketinggalan menyaksikan skor Rashford.

"Saya terlepas bola sepak! @MarcusRashford bagaimana proses pemulihan kecederaan? Kami doakan anda dengan baik. Saya tidak sabar untuk melihat anda merobek jaring lawan lagi,"Howes berkata dalam mesejnya yang dimuat di Twitter.

Menyakitkan hati, pesan Howes menyertakan foto bersama isterinya, lengkap dengan PPE (Personal Protective Equipment) dan topeng untuk menangani pesakit Covid-19. Tanpa diduga, Rashford memberi respons positif terhadap mesej itu dan mengatakan bahawa dia telah memesan dua tiket untuk Howes dan isterinya.

Sumber: Twitter / Josh Howes

"Saya sudah memesan dua tiket untuk anda, kawan. Tidak sabar untuk meraikan superstar sejati dalam keadaan ini,"Rashford menulis sebagai tindak balas kepada Howes.

Howes tentu terkejut dan sangat gembira mendapat balasan mesej itu. Malah dia mengakui bahawa sebenarnya dia tidak menyangka Rashford akan membalas mesejnya.

"Tidak boleh. Saya tidak menyangka anda akan melihat dan membalas mesej tersebut. Lelaki baik. Terima kasih banyak. Bersama kita dapat mengalahkan virus korona. Adakah saya perlu melakukan apa-apa?"Howes menjawab lagi kerana dia masih tidak menyangka perkara ini akan menimpa dirinya.

"Tidak perlu, saya sudah mempunyai nombor anda dan akan menelefon semula selepas permainan berjalan. Terima kasih atas semua yang telah anda lakukan,"Jawab Rashford.

Sementara itu, buat masa ini pertandingan Liga Inggeris telah dihentikan sejak Mac lalu. Sehingga kini Liga Perdana juga tidak dapat memastikan kapan perlawanan dapat dilanjutkan, walaupun berharap pada bulan Mei tahun depan pertandingan dapat dijalankan lagi.

[ad_2]

Source link