Stanley Kubrick Menceritakan Kehidupannya dalam Dokumentari "Kubrick by Kubrick"

<pre>Stanley Kubrick Menceritakan Kehidupannya dalam Dokumentari "Kubrick by Kubrick"

[ad_1]

Oleh Kevin Andreas

masa_ akses 7 jam yang lalu
Komen

Treler tersebut telah dikeluarkan

Nama Stanley Kubrick pastinya tidak asing di telinga peminat filem. Selain terkenal melalui karya filemnya yang berwawasan, keperibadiannya sebagai pengarah juga meninggalkan kesan rumit di dunia sinematik.

Filem ini dibuat dengan menyusun pelbagai sembang Kubrick dengan ahli keluarga dan orang lain dalam industri filem.

Menganggap Kubrick terkenal sebagai seseorang yang sering menghindari pers, 'Kubrick oleh Kubrick'Juga mempunyai peranan penting sebagai pengarkiban pembuat filem yang legenda.

Dari kecederaan fizikal yang dialami oleh Malcolm McDoWell ketika menjalani proses pengeluaran ‘Jarum Jam, "Mengalami trauma Shelley Duvall setelah selesai 'The shinning, 'Semua dikupas dengan teliti dalam filem ini.

Stanley Kubrick So Youre Keen On Musicccc GIF oleh Maudit - Cari ...

Sumber: Tenor

Filem yang diarahkan oleh Gregory Monro ini sebenarnya dijadualkan untuk tayangan perdana di Tribeca Film Festival. Tetapi rancangan itu tidak dapat direalisasikan kerana acara itu dibatalkan kerana wabak Corona.

Penerangan rasmi filem berikut:

"Jasa Stanley Kubrick dalam dunia pawagam tidak dapat diukur. Dia adalah seorang 'gergasi' di bidangnya, karya-karyanya adalah karya seni murni, dikaji oleh pelajar dan pakar, yang mencari jawapan yang tidak pernah diungkapkan oleh Kubrick sendiri. Walaupun dikenali sebagai salah satu pengarah yang paling teliti, peluang untuk mendengar kata-kata Kubrick selalu sukar dicapai – hingga sekarang"

"Filem ini menampilkan rakaman eksklusif dari temu bual Stanley Kubrick terperinci yang merangkumi 30 tahun. Sebagai pengarah, Gregory Monro berjaya menyusun pembuat filem itu dengan pakar seperti ahli sejarah yang meraikan penemuannya. Esei sinematik Monro mempunyai peranan penting untuk dimainkan. Seolah-olah membawa penonton merentasi Musytari, 'Kubrick by Kubrick' menjadi filem penting bagi mereka yang membuat filem dan bagi mereka yang menikmatinya"

Sejarah Inggeris GIF - Cari & Kongsi di GIPHY

Sumber: Giphy

Tidak ada maklumat kapan filem ini dapat 'mendarat' di Indonesia. Tetapi sementara menunggu, lihat juga dokumentari jenayah misteri berikut!

Apakah filem Stanley Kubrick kegemaran anda? Mari beritahu di ruangan komen!

[ad_2]

Source link