Tiga Petua Dari Samsung Supaya Anak-anak Senang Belajar Di Rumah

<pre>Tiga Petua Dari Samsung Supaya Anak-anak Senang Belajar Di Rumah

[ad_1]

Wabak Covid19, memaksa setiap kanak-kanak belajar di rumah. Satu atau dua hari akan menyeronokkan, lebih daripada itu boleh membosankan. Ibu bapa mesti bijak mencari jalan agar pembelajaran di rumah sentiasa menyenangkan anak-anak.

"Samsung Galaxy Tab menyediakan pelbagai ciri yang menyokong pembelajaran dari rumah lebih menyeronokkan. Dengan mengoptimumkan ciri-ciri Kids Home dengan pelbagai kandungan menarik untuk anak-anak 3-6 tahun belajar sambil bermain, aplikasi Pen Up untuk mengasah kemahiran menggambar, ke fitur AI Gaming Booster dan layar yang lebih luas untuk menikmati hiburan yang lebih menarik. Inovasi pada Galaxy Tab akan memberikan pengalaman pembelajaran digital yang menyenangkan di rumah, "kata Elvira Anggraeni, Pemasaran Produk Samsung Electronics Indonesia.

Samsung Galaxy Tab menyediakan 3 petua untuk menjadikan pembelajaran dari rumah lebih menyeronokkan, dengan mengoptimumkan inovasi yang terdapat pada Samsung Galaxy Tab.

foto: Samsung Electronics Indonesia
  1. Buat jadual agar anak-anak tetap aktif

Walaupun mereka tidak bersekolah, setiap sekolah mempunyai jadual dalam talian untuk anak-anak. Salah satu yang boleh digunakan adalah ciri Samsung Ntidak, di mana bapa / ibu dapat merekod dan menyimpan jadual anak-anak. Sekiranya menggunakan S Pen, ciri tulisan tangan ke teks dapat mengubah tulisan tangan menjadi teks dan jadual pembelajaran anak akan disusun dengan rapi. Tetapi, jangan lupa, ketika membuat jadual, libatkan anak-anak, dengarkan input dan keinginan mereka untuk mengisi hari dengan hiburan, selain mengikuti jadual pelajaran yang ditentukan oleh sekolah, sehingga jadwal tersebut menjadi kesepakatan bersama.

2. Pembelajaran lebih menyeronokkan dengan aplikasi pembelajaran.

Anak-anak telah mengenali alat sejak mereka berada di dalam kandungan. Mereka sangat cepat menyesuaikan diri dengan penggunaan alat, terutama untuk bermain dan media sosial. Bagaimana dengan belajar? Mempelajari dengan beberapa aplikasi pembelajaran dalam talian akan menjadi pengalaman yang menyenangkan bagi mereka. Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan telah menyediakan untuk kanak-kanak sekolah rendah hingga sekolah rendah (SMU), aplikasi pembelajaran dalam talian percuma, Learning House di halaman belajar.kemdikbud.go.id, yang dapat digunakan oleh semua siswa Indonesia, dari mana saja dan kapan saja. Sekiranya ibu bapa mempunyai anak berusia 3-6 tahun, Samsung Galaxy Tab menyediakan ciri Rumah Kanak-kanak yang telah pra-muat pada Galaxy Tab A 2019 8.0 inci, Galaxy Tab A 2019 dengan S-Pen 8.0 inci, Galaxy Tab A 2019 10.1 inci, Galaxy Tab S5e, dan Galaxy Tab S6. Ciri Anak-anak Rumah memberikan kawalan kepada ibu bapa untuk menghadkan penggunaan alat dan aplikasi yang dapat diakses oleh anak-anak melalui fitur kawalan ibu bapa, juga mempunyai ciri penggunaan harian, supaya ibu bapa dapat mengetahui berapa lama bayi itu bermain alat. Dengan Kids Home, anak-anak juga akan belajar dan bermain, kerana dilengkapi dengan beberapa aplikasi, termasuk aplikasi kamera, aplikasi menggambar, galeri foto, fitur karaoke, penyemak imbas khas untuk anak anda, aplikasi muzik dan juga aplikasi menggambar yang dapat melatih kreativiti anak-anak. Aktifkan ciri tersebut Mod Kanak-kanak melalui 4 langkah berikut: buka ciri tetapan cepat -> sapu ke kiri -> cari ikon rumah anak -> aktifkan.

Foto: Samsung Electronics Indonesia

3. Luangkan masa untuk hiburan bersama.

Beri masa untuk kanak-kanak bermain setelah belajar. Jangan lupa, buat perjanjian bersama untuk bermain lama, contohnya 1-2 jam. Bermain permainan mudah alih adalah kegemaran kebanyakan kanak-kanak. Layar Galaxy Tab S6 berukuran 10.5 inci mempunyai ciri Kecerahan Adaptif, Pemproses Snapdragon 855, dan Penguat permainan AI, menjadi gabungan ideal untuk mendapatkan pengalaman menarik tanpa bermain permainan ketinggalan. Dengan teknologi Penggalak Permainan AI Galaxy Tab S6 akan dapat mengenali semua jenis permainan yang sedang dimainkan, dan secara automatik mengoptimumkan kinerjanya jika diperlukan. Ciri ini akan menganalisis apa yang dimainkan dalam bentuk permainan berat atau biasa, kemudian mengoptimumkan keseimbangan antara bateri, prestasi dan suhu. Selain suka bermain permainan, ada juga aplikasi untuk mengasah kreativiti menggambar, yang merupakan aplikasi Pen ke atas. Untuk menggunakan S Pen, kanak-kanak akan dijemput untuk memulakan dengan mewarna (Mewarna). Minatnya untuk melukis dapat ditingkatkan dengan berusaha belajar menu menggambar (Langsung Melukis). Pada peringkat lanjut, bapa / ibu dapat mendorong anak-anak untuk mengambil bahagian dalam pertandingan melukis (Cabaran). Menonton filem kegemaran bersama boleh menjadi pilihan hiburan yang menarik. Bapa / ibu dapat menikmati pelbagai pilihan filem kegemaran melalui aplikasi OTT, kemudian pindah ke layar Samsung Smart TV dengan ciri klik Pandangan Pintar. Menonton bersama menjadi lebih menyeronokkan dan mengasyikkan. Keseronokan menonton bersama ayah / ibu di antara waktu belajar di rumah akan menjadi pengalaman yang menggembirakan bagi setiap anak.

Baiklah, semoga petua yang diberikan dapat bermanfaat bagi ibu bapa untuk mengisi aktiviti dengan anak-anak di rumah. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Samsung Galaxy Tab, sila lawati laman https://www.samsung.com/en/tablets/. (SPR)

[ad_2]

Source link